Dr. Nadzirah hasilkan MD-SOLARES Sistem Penyulingan Bermembran Gabungan Teknologi Solar - Nur Hazuani, Nasaruddin (UMPSA, 2023)
GAMBANG, 8 November 2023 – MD-SOLARES atau dikenali sebagai Membrane Distillation Equipped With Solar Energy System adalah sistem penyulingan bermembran gabungan teknologi solar yang dihasilkan bagi menyelesaikan masalah kesukaran mendapatkan bekalan air bersih di kawasan pulau dan pedalaman.