Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) memperkasa peradaban acuan Malaysia - Hasnah, Hussiin (UMPSA, 2023)
Pembangunan dan kemajuan sesebuah peradaban dapat dilihat daripada pelbagai aspek. Salah satu daripadanya adalah pembangunan pendidikan. Pendidikan adalah aspek utama dalam melahirkan warganegara cemerlang yang akhirnya menjadi tulang belakang kepada pembangunan nega