Berpindah-randah bukan alasan untuk tidak tekun menimba ilmu, Aimi terima Anugerah Srikandi Matahari - Nur Hartini, Mohd Hatta (UMPSA, 2023)
GAMBANG, 21 Oktober 2023 – Sering berpindah-randah sejak kecil kerana mengikut ibunya yang juga seorang guru di Tawau, Sabah dan pengorbanan ayahnya yang melepaskan pekerjaan demi mereka sekeluarga agar tidak terpisah menjadi penguat semangat buat Aimi Soleha Baba, 25 untuk terus tekun menimba ilmu dan berjaya.