Pengujian parameter pemacu pembesar suara gegelung bergerak - Fadzeli, Hashim (1998)
Projek ini bertujuan untuk menentukan parameter yang terdapat pada mana-mana pemacu pembesar suara jenis gegelung bergerak. Dengan ketentuan parameter ini maka pemacu dapat digunakan dengan lebih berkesan lagi di dalam merekacipta sistem pembesar suara. Pengujian dilakukan dengan mengambil kira penggunaan pemacu yang baru dibeli mahupun pemacu terpakai yang berlainan saiz dengan menggunakan peralatan yang mudah didapati di makmal. Dengan mendapatkan parameter yang lengkap untuk sesuatu pemacu akan memudahkan perekacipta audio untuk merekacipta pengepong atau sistem pembesar suara yang bersesuaian di dalam menghasilkan keluaran audio yang berkualiti.