Kajian prestasi pembesar suara - Zabidah, Muda (1997)
Projek ini bertujuan untuk mengkaji prestasi pembesar suara dan skop kajiannya hanya tertumpu pada sambutan frekuensi, pola pengarahan, herotan dan galangan bagi pembesar suara tersebut. Kajian ini dibuat ke atas beberapa buah pembesar suara yang berbeza di dalam bilik tanpa gema. Jenis pembesar suara yang digunakan ialah pembesar suara Labyrinth, Pengepong Tertutup, Kolum dan Hon. Kajian ini telah dijalankan dengan menggunakan Penganalisis Audio yang mana pengukurannya telah diprogramkan. Dalam ujian pola pengarahan, kedudukan pembesar suara diubah dengan menggunakan Turntable, dimana sebelum ini kedudukan pembesar suara tersebut diubah secara manual. Oleh itu, dengan menggunakan alat ini, pengukuran boleh dibuat dengan mudah dan cepat.