Profesor Madya Ts. Dr. Roshahliza hasilkan sistem pengairan solar guna titisan menerusi kaedah IoT - Safriza, Baharuddin (UMPSA, 2023)
PEKAN, 17 Oktober 2023 - PaTrIoT atau singkatannya Parit Tray IoT ialah sistem pengairan solar menggunakan pengairan titik (drip) bagi mengairi tapak semaian kecil untuk biji benih kelapa sawit dengan menggunakan teknologi internet benda (internet of things).