UMP tawan Gunung Kinabalu - Siti Nur Azwin, Zulkapri (New Straits Times Press (M) Bhd., 2023)
Pasukan pendaki Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) berjaya menawan puncak tertinggi di Asia, Gunung Kinabalu dan mngibarkan tiga bendera iaitu jalur gemilang, bendera Pahang dan bendera UMPSA.