UMPSA capai misi kibar Jalur Gemilang dan benderanya di puncak Gunung Kinabalu - Nur Ainaa Adhreena, Muhamad Shukri (UMPSA, 2023)
KOTA KINABALU, 19 September 2023 - Pasukan pendaki Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) selamat tiba di puncak Gunung Kinabalu bagi menjayakan misi menawan puncak tertinggi di Asia Tenggara itu tepat jam 6.30 baru-baru ini.