UMPSA iktiraf 109 pensyarah dalam Majlis Anugerah Cendekia Bitara - Mimi Rabita, Abdul Wahit (UMPSA, 2023)
KUANTAN, 15 September 2023 - Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) terbukti mempunyai penyelidik bertaraf dunia yang membanggakan apabila seramai 109 menerima anugerah merangkumi 101 Anugerah Cendekia Bitara (ACB), enam Anugerah e-Pengajaran Universiti (APU) dan dua Anugerah Akademik Universiti (AAU) yang dikhususkan kepada warga akademianya yang terbukti berwibawa dan berketokohan dalam lapangan pengajaran dan pembelajaran.