UMP kini dikenali sebagai Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah UMPSA - Bernama, . (Bernama Pertubuhan Berita Nasional Malaysia, 2023)
Kuantan, 30 Julai (Bernama) - Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini dijenamakan sebagai Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA).