UMP dijenamakan Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah - Bernama, . (MalaysiaGazette, 2023)
KUANTAN, 30 Julai (Bernama) — Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini dijenamakan sebagai Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA).