Universiti Pahang dinamakan semula sebagai Universiti Sultan Abdullah Pahang - Enanyang, com (Enanyang, 2023)
(Kuantan, ke-30) Universiti Pahang Malaysia (UMP) telah menukar namanya kepada Universiti Sultan Abdullah Malaysia Pahang (UMPSA).