UMP kini dikenali sebagai UMPSA - Nasional, kini (NasionalKini, 2023)
PEKAN 30 Julai – Seiring usia 21 tahun kewujudan Universiti Malaysia Pahang (UMP) menelusuri kegemilangan, universiti ini kini dijenamakan sebagai Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA).