Kolaborasi UMPSA dan Muslim Care Malaysia santuni komuniti Pulau Mabul - Mimi Rabita, Abdul Wahit (UMPSA, 2023)
SEMPORNA, 1 Ogos 2023 - Seramai 37 orang Sukarelawan Universiti Malaysia Pahang Al-Sultan Abdullah (UMPSA) Kilau menyantuni komuniti Bajau dan Bajau Laut yang tinggal sekitar Pulau Mabul dalam Program Kembara Prihatin@Semporna anjuran Yayasan UMP bersama rakan strategik, Muslim Care Malaysia (Muslim Care).