UMP kongsi kepakaran bantu tingkat ekonomi golongan B40 - Rozana, Sahadan (2023)
PEKAN, 3 Julai 2023 - Universiti Malaysia Pahang (UMP) berkongsi kepakaran yang dimilikinya dalam bidang fertigasi dan internet untuk semua (IOT) dengan menghasilkan projek tanaman fertigasi dengan teknologi baharu (Projek IoT Based Smart Farming System) yang melibatkan seramai 45 orang peserta dari daerah Pekan, Kuantan, Maran dan Temerloh.