Teliti syor seragam takwim Hijrah sama tarikh Hari Arafah, Aidiladha - Ahmad Irfan, Ikmal Hisham (New Straits Times Press (M) Bhd., 2023)
Perbezaan tarikh Zulhijah antara negara Islam sekali lagi menjadi polemik, iaitu mengenai Hari Wukuf ditetapkan pada hari ini seperti akan dilaksanakan jemaah haji di Arafah, sebelum Aidiladha disambut esok di Arab Saudi.