UMP jalin kerjasama Inisiatif Strategik Pendidikan Tinggi CHESS dengan PETRONAS - Mimi Rabita, Abdul Wahit (2023)
KUALA LUMPUR, 3 Jun 2023 - Universiti Malaysia Pahang (UMP) dan Petroliam Nasional Berhad (PETRONAS) baru-baru ini bertukar dokumen Memorandum Persefahaman (MoU) bagi menjayakan program kerjasama Inisiatif Strategik Pendidikan Tinggi (CHESS) sebagai pemangkin perkongsian pengetahuan industri-akademik dalam bidang teknikal.