UMP tanam 3,000 bakau di Cherating - Sairul Zamri, Misrani (Kosmo, 2023)
Dalam usaha menangani isu pelepasan gas rumah hijau, Universiti Malaysia Pahang (UMP) bersama UMPW Toyota dan Perodua mengambil inisiatif menanam 3, 000 pokok bakau di sekitar Cherating, Kuantan Pahang.