Pasukan pelajar UMP bertanding di NMEPC 2022 - Halizan, Mohmood (2023)
MELAKA, 14 Mei 2023 - Pasukan Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang memperkenalkan idea prototaip Hand Obstacle Detector (HOD) dengan memfokuskan kepada penghasilan alat bantuan berteknologi bagi kegunaan orang kurang upaya (OKU) ketika berjalan memenangi hadiah sagu hati bagi kategori Teknologi danInovasi di pertandingan National Micro Enterprise Pitching Competition (NMEPC) anjuran Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT) bersama institusi pengelola iaitu Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM).