Teknik-teknik penyampaian khutbah yang berkesan - Jamaludin, Abdul Kamil (Jabatan Mufti Negeri Pahang, 2020)
Islam adalah agama dakwah yang mengajak manusia beriman kepada Allah S.W.T. Agama ini mampu mengeluarkan manusia daripada kegelapan jahiliyah kepercayaan dan pengamalan kepada cahaya hidayah penyembahan kepada Allah S.W.T Maha Pencipta. Justeru Rasulullah S.A.W diutuskan bertujuan membawa dan membimbing manusia keseluruhannya bagi mengabdikan diri mereka kepada Allah S.W.T dengan cara penyampaian dakwah.