Urus isu Lynas perlu data saintifik, bukan dikaburi agenda politik - Badhrulhisham, Abdul Aziz; Mohd Yusri, Mohd Yunus (Berita Harian, 2023)
Isu keselamatan berkaitan operasi kilang Lynas di Gebeng, Pahang sekali lagi menjadi perdebatan apabila lesen operasi Lynas hendak diperbaharui. Ini bukan kali pertama berlaku, tetapi setiap kali lesen operasi Lynas perlu diperbaharui.