Hak pendidikan wanita Afghanistan - Ahmad Ziad, Sulaiman (Sinar Harian, 2023)
LANGKAH Kerajaan Afghanistan mengharamkan wanita untuk mendapatkan akses pendidikan dari sekolah menengah hingga ke peringkat universiti merupakan langkah terkebelakang dan mundur bagi sesebuah negara Islam yang progresif.