Tayangan Khas Dokumentari Pelayaran Sang Maestro rungkai khazanah Sejarah - Nor Salwana, Mohammad Idris (UMPSA, 2023)
PEKAN, 17 Januari 2023 - Universiti Malaysia Pahang (UMP) menganjurkan program Tayangan Khas Dokumentari (Pelayaran Sang Maestro) dan Sesi Dialog Cendekia yang mendedahkan perjalanan sejarah empayar Melayu bermula di Melaka sebagai sebuah pelabuhan perdagangan antarabangsa yang pesat, pusat pendidikan, ekonomi, penyebaran Islam dan kesenian Melayu.