UMP di kedudukan 103 terbaik dunia - Nik Amirul Mu'min, Nik Min (Sinar Harian, 2022)
KUANTAN - Universiti Malaysia Pahang (UMP) berada pada kedudukan 103 terbaik dunia dalam penarafan UI Greenmetric World University Rankings (GWUR) 2022 berbanding di tangga ke-128 tahun lalu.