Eksperimen sosial perlu berpandukan kepada etika - Norizan, Yusof (UMPSA, 2022)
Baru-baru ini kita dikejutkan dengan satu video usikan oleh seorang pempengaruh atau influencer terhadap ibu yang membawa anak orang kurang upaya (OKU). Setelah itu, beliau turut meminta maaf dan menyatakan itu hanyalah sebuah eksperimen sosial untuk melihat betapa rakyat Malaysia cakna dengan persekitaran dan individu.