Profesor Ts. Dr. Mohd Rusllim Mohamed dilantik sebagai Presiden AUSC - Mohd Aznorizamin, Ismail (2022)
KOTA SURABAYA, 7 Disember 2022 – Universiti Malaysia Pahang (UMP) terus menerajui arena sukan universiti Asia Tenggara apabila Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni), Profesor Ts. Dr. Mohd Rusllim Mohamed dilantik menjadi Presiden Asean University Sports Council (AUSC) untuk tempoh 2023 hingga 2025 pada 5th AUSC General Asembly 2022 yang berlangsung di Hotel Doubletree By Hilton di Kota Surabaya, Jawa Timur, Indonesia.