Wanita perlu berani teroka peluang, elak ketinggalan - Hasnah, Hussiin (Berita Harian, 2022)
Dewasa ini terdapat kes membabitkan wanita didera, dieksploitasi dalam pelbagai aspek, terbabit jenayah, teraniaya, tiada punca pendapatan, diabaikan suami dan keluarga, selain terjebak dengan kegiatan tidak bermoral.