Konvokesyen UMP melabuh tirainya catat sejarah 12,174 graduan dirai sepanjang tahun 2022 - Mimi Rabita, Abdul Wahit (UMPSA, 2022)
PAYA BESAR, 8 November 2022 - Majlis Konvokesyen Universiti Malaysia Pahang (UMP) berjaya meraikan seramai 12,174 graduan sepanjang tahun ini apabila mencatat sejarah buat pertama kalinya diadakan sebanyak tiga kali setahun melibatkan graduan tahun 2020,2021 dan 2022.