Pemilihan PM, kerajaan tepat stabilkan politik harungi cabaran - Wan Ahmad Fauzi, Wan Husain (Berita Harian, 2022)
Sistem demokrasi di negara ini secara keseluruhannya hanya mempunyai beberapa persamaan dengan demokrasi Westminster, terutama aspek struktur organisasi dan pentadbiran.