Semarakkan cinta rasul, cinta yang agung - Tuan Sidek, Tuan Muda (UMPSA, 2022)
Tanggal 12 Rabiulawal Tahun Gajah, seorang insan yang diberikan nama Muhammad, rasul terakhir penutup segala nabi dan rasul telah dilahirkan. Allah SWT telah memerintah agar mencintai insan ini lebih daripada segala-galanya melainkan cinta kepada Allah SWT. Firman Allah SWT yang bermaksud, “Katakanlah jika bapa-bapa, anak-anak, saudara-saudara, isteri-isteri, kaum keluargamu, harta kekayaan yang kamu usahakan, perniagaan yang kamu khuatir kerugian, dan rumah-rumah tempat tinggal yang kamu sukai adalah lebih kamu cintai daripada Allah dan Rasul-Nya dan berjihad di jalan-Nya, maka tunggulah Allah mendatangkan keputusan-Nya. Dan Allah tidak memberi petunjuk kepada orang-orang fasik.” (Surah al-Taubah: 24).