PKU anjur Program - Nor Salwana, Mohammad Idris (2022)
PEKAN, 22 September 2022 - Pusat Kesihatan Universiti Malaysia Pahang (UMP) telah merekodkan seramai 579 orang staf UMP telah dikategorikan mempunyai risiko penyakit tidak berjangkit iaitu Abnormal Lipid Profile serta obesiti tahap 1 dan tahap 2 menerusi ujian saringan kesihatan staf (mobile clinic) yang dijalankan pada tahun 2020.