Ordinan Darurat digubal untuk tangani COVID-19 - Wan Husain, Wan Ahmad Fauzi (Harakahdaily, 2021)
MALAYSIA tidak keseorangan dalam mengambil langkah proaktif melalui perisytiharan Darurat untuk mendepani penularan wabak COVID-19. Banyak negara di dunia mengisytiharkan Darurat bagi maksud yang sama.