Memahami nilai negara bangsa - Wan Husain, Wan Ahmad Fauzi (Jendela DBP, 2021)
Sudah hampir 64 tahun negara merdeka dan menjadi sebuah negara yang berdaulat. Pada usia ini, sudah tentulah meletakkan kita amat dewasa untuk memahami dan menghormati ilai sebuah negara bangsa. Apabila Perjanjian Malaysia 1963 ditandatangani, maka lahirlah bangsa Malaysia yang berlandaskan prinsip Perlembagaan Persekutuan yang diakui Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB).