UMP perkenalkan budaya Malaysia kepada pelajar luar negara melalui jendela maya - Abdullah Adnan, Mohamed; Amy Zulaikha, Mohd Ali; Wan Jumani, Fauzi (2022)
Meskipun cuma mampu berhubung melalui paparan skrin alat komunikasi masing-masing kerana terpisah dek jarak fizikal, Pusat Hubungan Antarabangsa (PuHA) dengan kerjasama Pusat Bahasa Moden (PBM), Universiti Malaysia Pahang (UMP) telah menganjurkan kursus secara dalam talian, Camp Rasa Sayang 2022: Destination Malaysia untuk pelajar-pelajar dari universiti luar negara pada 5 hingga 6 September dan 12 hingga 13 September 2022 yang lalu.