Karnival STEM UMP terap budaya pemikiran saintifik, kreatif dan inovatif - Mimi Rabita, Abdul Wahit (UMPSA, 2022)
PEKAN, 5 Oktober 2022 - Penganjuran Karnival Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik (STEM) menarik minat lebih 1,000 pelajar sekolah sekitar negeri Pahang bagi menyertai pelbagai program yang berteraskan kepada pembelajaran bersepadu dalam bidang STEM untuk meningkatkan daya saing dalam bidang sains serta teknologi kepada para pelajar sekolah.