Yayasan UMP terima RM470,648 sumbangan MUIP untuk agihan zakat dan bantuan bencana - Mimi Rabita, Abdul Wahit (UMPSA, 2022)
PAYA BESAR, 20 September 2022 - Yayasan Universiti Malaysia Pahang (UMP) menerima sebanyak RM470,648.75 sumbangan Majlis Ugama Islam dan Adat Resam Melayu Pahang (MUIP) yang merangkumi bagi bantuan dana zakat sebanyak RM220,648.75, Program Pembangunan Siswa Sulung Keluarga Malaysia (Biasiswa Sulung) berjumlah RM200,000 manakala Bantuan Bencana sebanyak RM50,000.