123 atlet UMP bersaing dalam Kejohanan SUKUM Ke-44 - Nor Salwana, Mohammad Idris (2022)
PEKAN, 12 September 2022 - "Menang atau kalah, itu adat pertandingan dan sudah menjadi lumrah kehidupan tetapi obor perjuangan jangan sesekali kita padam, terus berjuang hingga ke titisan peluh yang terakhir,” kata Naib Canselor Universiti Malaysia Pahang (UMP), Profesor Dato' Ts. Dr. Yuserrie Zainuddin yang hadir memberi kata semangat buat atlet dalam Majlis Penyerahan Bendera UMP bagi menyertai kejohanan sukan dalam acara yang berlangsung di Dewan Bankuet, UMP Pekan.