Tetamu di Konti (On Air); Program pemerkasaan wanita melalui kesihatan - Mokhtar, Mazita (RTM, 2022)
Program saringan kanser pangkal rahim dan kanser payu dara adalah merupakan pemeriksaan yang amat perlu bagi menjamin seseorang wanita sihat dan selamat. Oleh itu wanita yang telah berkahwin adalah perlu membuat pemeriksaan ujian HPV DNA dan LBC. Sebanyak RM1.9 juta diperuntukkan oleh kerajaan Pahang untuk saringan kanser pangkal rahim dan kanser payu dara dengan sasaran peserta seramai 6000 orang sehingga akhir 2022