MTUN buka peluang pengajian tinggi untuk bidang TVET - Helmi, Mohamed Isa (UMPSA, 2022)
Majlis Perasmian Minggu Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) Negara 2022 dan pengisytiharan 2 Jun sebagai Hari TVET Negara oleh Yang Amat Berhormat Perdana Menteri menggambarkan kesungguhan Kerajaan Malaysia untuk meningkatkan martabat TVET sebagai bidang pilihan utama dan bukan lagi sebagai bidang yang menjadi pilihan terakhir dalam meneruskan pengajian.