Hala tuju pembangunan industri kenderaan elektrik perlu diperkemas - Rosilavi, Mat Jusoh (Berita Harian, 2022)
Industri kenderaan elektrik (EV) bukan industri baharu, sebaliknya ia sudah bertapak lebih 10 tahun di Eropah dan Amerika Syarikat (AS).