Erti kemerdekaan yang perlu difahami - Wan Ahmad Fauzi, Wan Husain (Jendela DBP, 2022)
Kedaulatan undang-undang dan pencabulan perjanjian oleh British dalam hubungan diplomatik dengan kerajaan Negeri Melayu sehingga penubuhan Persekutuan Tanah Melayu pada tahun 1948 dan 1957.