Pengurusan Diri Pelajar Luar Kampus – Cabaran Kehidupan Pencetus Pengalaman Bermakna - Rohana, Hamzah; Nurul Ain Fatehah, Baharuddin (Penerbit UMP, 2021)
Buku ini menyediakan pengetahuan yang boleh dijadikan panduan dalam pengisian program pembangunan pelajar luar kampus yang terbahagi kepada tiga bahagian iaitu kesedaran kendiri (formula kehidupan tanpa tarikh luput), pengurusan perubahan diri, pengurusan kecerdasan sosial dengan rakan serumah dan mengurus kediaman. Buku ini juga berkongsi kesedaran bahawa pengalaman hidup di luar kampus adalah satu peluang untuk pelajar membina jati diri, meningkatkan kemampuan untuk belajar dan memimpin proses transformasi diri secara berterusan dalam suasana kehidupan yang sebenar.