Sistem Blockchain Perusahaan Sarang Burung Walet hasil kerjasama DVS dan UMP dilancar - Mimi Rabita, Abdul Wahit (UMPSA, 2022)
SERDANG, 12 Ogos 2022 - Jabatan Perkhidmatan Veterinar (DVS), Kementerian Pertanian dan Industri Makanan (MAFI) dengan kerjasama Universiti Malaysia Pahang (UMP) melancarkan projek Sistem Blockchain bagi Perusahaan Sarang Burung Walet yang menggunakan teknologi blockchain bagi memastikan keselamatan maklumat terjamin dan kelancaran proses sepanjang proses pendaftaran burung walet.