Sisa nanas, medium penanaman cendawan, penyelidik UMP berjaya cari alternatif ganti cara konvensional - Norliza, Wasilan (MSN, 2022)
Sisa kering pokok nanas atau pinapeat didapati sesuai dijadikan medium penanaman cendawan sebagai alternatif kepada kaedah konvensional yang menggunakan habuk kayu getah.