UMP terima MPV sumbangan Perodua - Mimi Rabita, Abdul Wahit (UMPSA, 2022)
PEKAN, 28 Julai 2022 - Universiti Malaysia Pahang (UMP) menerima sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) Perodua Alza sumbangan Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd (PERODUA). Sumbangan kenderaan ini adalah sebagai penghargaan PERODUA terhadap UMP yang kekal sebagai universiti pertama yang menerima Sijil Bersih daripada Jabatan Audit Negara selama sepuluh tahun berturut- turut sejak tahun 2012 sehingga 2022.