UMP jalin kerjasama antarabangsa dengan Istanbul Medipol University IMU dan Ankara Medipol University AMU - Mimi Rabita, Abdul Wahit (UMPSA, 2022)
TURKI, 7 Julai 2022 - Jalinan kerjasama antara Universiti Malaysia Pahang (UMP) dengan Istanbul Medipol University (IMU) dan Ankara Medipol University ( AMU) bakal memperkukuh bidang akademik dan penyelidikan yang bakal membuka ruang ke arah peningkatan hubungan melibatkan kedua-dua institusi pendidikan tinggi dari Malaysia dan negara Turkiye.