ChM Dr. Nurlin hasilkan SORAS bagi menyingkirkan kandungan arsenik dalam air tercemar - Nur Hartini, Mohd Hatta (2022)
PEKAN, 5 Julai 2022 – Pencemaran air terutama daripada kawasan tapak pelupusan sampah selalunya mengandungi bahan tertoksik dan karsinogenik yang akan memberikan kemudaratan kesihatan dalam jangka masa yang panjang.