Pendidikan hingga ke menara gading dipandang sepi atau kekal relevan - Abdul Nasir, Abd Ghafar (2022)
Setelah keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) diumumkan baru-baru ini, gegak gempita sekali lagi isu pendidikan sehingga ke menara gading yang dikatakan sudah tidak relevan dan tidak menjanjikan masa depan yang cerah. Anak-anak dan ibu bapa disajikan dengan kisah bagaimana seseorang itu mampu menjadi jutawan walaupun tidak mempunyai kelulusan, hatta tidak menghabiskan pengajian peringkat sekolah menengah mahupun universiti.