Bahasa Melayu penguat negara bangsa - Wan Ahmad Fauzi, Wan Husain (Utusan Melayu (M) Berhad, 2022)
Bahasa merupakan alat komunikasi penting bagi setiap makhluk ciptaan Tuhan. Manusia dapat memindahkan pelbagai maklumat, saling memberi maklum balas serta membuat perkongsian dalam urusan sehariannya tanpa batasan melalui bahasa sama ada sesama manusia atau dengan hidupan lain.