Dron multifungsi sektor pertanian - Nik Amirul Mu'min, Nik Min (Sinar Karangkraf Sdn. Bhd., 2022)
Kumpulan penyelidik dari Pusat Reka Bentuk dan Inovasi Teknologi (PRInT) Universiti Malaysia Pahang (UMP) berjaya menghasilkan dron multifungsi menggunakan kepakaran tempatan bagi memperluaskan inovasi dan penggunaan teknologi baharu dalam meningkatkan produktiviti sektor pertanian.